måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ica Maxi Norrköping byter lokal: ”Ger oss helt andra förutsättningar”

Publicerad: 18 december 2020, 12:31

Foto: Ica

En helt ny Ica Maxi ska slå upp dörrarna i Norrköping hösten 2023 – i den före detta konkurrentens lokal i Ingelsta. ”Det här ska bli Sveriges bästa Maxi-butik”, säger handlaren Lennart Johansson.

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

AR


Ica Maxi Norrköping lämnar gallerian Ingelsta shopping för att i stället flytta in i Coops gamla lokaler i samma stadsdel. Det handlar om en butik på runt 9 000 kvadrat, en satsning som finansieras av Ica Fastigheter tillsammans med Ica Maxi Norrköping.

– Den här lokalen ger oss helt andra förutsättningar än vad vi har i dag – inte minst vad gäller p-platser och logistik, säger handlaren Lennart Johansson.

Den nya butiken beräknas slå upp dörrarna hösten 2023.

– Vi har ett hyreskontrakt här i Ingelsta som sträcker sig fram tills dess och det vill vi inte stöka runt med. Dessutom tar det tid att först projektera och rita upp den nya butiken, och sedan bygga.

Det har tidigare funnits tankar på en utbyggnad av den befintliga butiken i samarbete med Ingelsta shoppings fastighetsägare Eurocommercial. Planerna fick dock skrotas eftersom de inte passade in i kommunens nya trafikplan.

– Nu kommer vi att kunna erbjuda våra kunder att handla i vad som ska bli Sveriges modernaste och bästa Maxi-butik, med ett fantastiskt sortiment till bra priser, säger Lennart Johansson.

Framförallt ska det vara enkelt för kunden att handla, både i butiken och online.

– Jag tror att framtidens viktigaste konkurrensfördel är att ha den smidigaste lösningen för att hämta. Därför bygger vi en riktigt bra online-lösning som ska kunna serva ett 20-tal kunder samtidigt.

Lennart Johansson berättar att han har varit Ica-handlare i 38 år, varav de senaste 22 på Maxi, men att det nu är generationsskifte på gång. Dottern Anneli Odin har redan tagit över en stor del av arbetsuppgifterna som handlare och sonen Markus Odin Johansson, i dag marknadschef, kliver även han in som handlare i vår.

– Jag fyller 70 år nästa höst så det är verkligen dags. Jag tror att både barnen och min kompanjon Niklas Andersson tycker att det blir skönt när gubben håller sig hemma, säger Lennart Johansson och skrattar.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev