Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Ica Maxi i Karlskrona inviger nytt kafé: ”Vi har gott om avstånd”

Publicerad: 18 November 2020, 07:57

Foto: Joakim Melin

Av uppenbara skäl blev det ingen rusning när Ica Maxi i Karlskrona invigde sitt nya kafé i veckan. ”När pandemin är över tror vi att våra kunder uppskattar satsningen” säger Ica-handlare Joakim Melin.


Det blev ingen bandklippning eller invigning med pompa och ståt, men under veckan har Ica Maxi i Karlskrona öppnat sitt nya kafé. Varma luncher samsas med ett ett brett utbud av fika, smörgåsar och sallader och i intilliggande förbutik erbjuds fast food.

– Vi var klara med vår stora ombyggnad av butiken förra året men det återstod att öppna ett kafé där tidigare Apotek Hjärtat legat, säger Joakim Melin.

När pandemin är över kommer kaféet kunna utöka sina platser betydligt berättar handlaren Joakim Melin.

Foto: Ica

– Nu har vi 150 kvadratmeter med 40 coronasäkrade platser för våra gäster.

För när kaféet planerades i början av året fanns förstås inte en annalkande pandemi med på agendan.

– Den dagen pandemin är över ökar vi sittplatserna till 60 men just nu har vi gott om avstånd mellan borden, säger Joakim Melin.

Butiken har sedan tidigare två kockar samt kallskänkor som står för den butikslagade färdigmaten. Dessa ska nu även leverera till kaféet. Butiken har ett flertal arbetsplatser i närheten och hoppas förstås på att hungriga medarbetare ska välja kaféet för sin lunch.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.