Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ica lämnar lucka i Hagfors – konkurrent ska öppna i oktober

Publicerad: 1 september 2021, 10:05

Ica Supermarket Hagfors har nu stängt.

Foto: Stastny/Wikimedia Commons

Nu har Ica Supermarket i värmländska Hagfors stängt. En ny matkedja uppges vara på väg in – men konkurrenterna är hemlighetsfulla. ”Vi ser hela tiden över lägen runt om i landet”, säger Axfoods presschef Magnus Törnblom.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketCoop VärmlandAxfood


Som Dagligvarunytt tidigare rapporterat lämnar Ica centrala Hagfors. Bakgrunden uppgavs vara att kraftiga hyreshöjningar i kombination med stora investeringsbehov bedömdes göra det omöjligt att driva butiken med lönsamhet.

Ica Sverige menade dock att det fanns en mer långsiktig bild bakom stängningen.

– Bakgrunden till att vi lämnar läget är att butiken har haft svårt att göra positiva resultat, säger Sören Ekman, etableringschef på Ica Sverige till Värmlands Folkblad.

Beslutet blev offentligt i januari och i fredags, den 27 augusti, avslutades utförsäljningen av varor i Ica Supermarket Hagfors på Storgatan.

– Det är inte så roligt naturligtvis, säger handlaren Guy Wilson till Nya Wermlands-Tidningen.

Real Value Management Nordic, fastighetsbolaget som äger fastigheten, uppger enligt NWT att en ny stor dagligvarukedja är på gång in i butikslokalerna. 

Öppningen är beräknad till den 1 oktober – men vilken kedja det handlar om är fortfarande oklart.

– Vi har lovat att inte berätta vilken livsmedelskoncern det är. De kommer att kommunicera ut detta själva och göra ett större nummer av vilka de är, säger Mattias Bülow, Real Value Management Nordic, till NWT.

LÄS MER: Dålig lönsamhet uppges ligga bakom stängningen i Hagfors 

Det har enligt tidningen ryktats om att det är Axfood, med en Willys Hemma, som är på gång in. Men hos Axfood är det fortfarande locket på.

– Vi ser hela tiden över vilka förutsättningar och lägen som finns för olika butiker och etableringar, på många olika håll runt om i landet. Däremot brukar vi undvika att kommentera frågor om och spekulationer kring enskilda lägen och eventuella nyetableringar. Och det gör vi även nu, säger Magnus Törnblom till Dagligvarunytt.

Coop, en stark aktör i området, kommenterar spekulationerna så här:

– Vi har ett alldeles utmärkt läge för Coop Hagfors på torget mittemot gamla Ica. Dessutom har vi också en Pekås i Hagfors som haft en jättebra utveckling. Vi står alltså redo för att möte en ny aktör – vem det än blir, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson till Dagligvarunytt.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev