Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Högt söktryck till Coops Syds storsatsning: ”Kul – och utmanande”

Publicerad: 21 november 2022, 12:24

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Nästa år slår Coop Syds nyetablerade stormarknad upp portarna i skånska Svedala. Ledningsgruppen är redan på plats och ska nu tillsätta ett femtiotal medarbetare. ”Det är kul – och utmanande” , säger butikschefen David Andersson.

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Coop Syds storsatsning på en ny stormarknad i Svedala har gått in i slutskedet. Exteriört är den 3 000 kvadratmeter stora butiken färdig och nu har butiken börjat fyllas med alltifrån hyllor till frysar och kassor. Dessutom ska 50 medarbetare sållas fram bland drygt 400 ansökningar.

LÄS OCKSÅ: Coop satsar i Skåne – här öppnar en ny stormarknad nästa år

I morgon, tisdag, kommer mellan 80 och 100 personer på så kallade speed-intervjuer. 

– De flesta som sökt sig hit kommer från närliggande orter. Det känns kul och viktigt med den lokala förankringen. Och lite utmanande så klart med många ansökningar, men vi är flera som hjälps åt med alla intervjuer, säger butikschefen David Andersson till Dagligvarunytt. 

Han har arbetat med butiken under uppbyggnaden sedan 1 september. Han blir butikschef inom Coop för tredje gången och lämnar i och med sin nya roll Coop i Sjöbo efter fyra år. Exakt när butiken öppnar är inte officiellt än, men att det blir under februari månad är klart. Det trafiknära läget vid motorvägen och närheten till många närliggande orter, inte minst Malmö, gör läget högintressant, enligt David Andersson.

-– I Svedala finns det inte så många butiker om man ser till kommunens storlek och det faktum att många pendlare åker förbi här. Det är en välkommen satsning som jag ser fram emot att välkoma kunderna till. 

LÄS OCKSÅ: Bakslag för Lidl i Svedala – där kedjan velat öppna sedan 2016

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev