fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Hemköp bygger redan ut – här är nästa drömgräns: ”Siktar på 100 miljoner”

Publicerad: 13 maj 2022, 07:07

Hemköp i Skogsbo behöver redan byggas ut – bara drygt fyra år efter konverteringen från Tempo och flytt till nybyggd lokal. Handlaren Peter Bergvall (till höger) och sonen Simon Bergvall med ritningarna över den större butiken.

Tempo och Hemköp i Skogsbo har varit en framgångssaga. Nu satsar handlarna på en utbyggnad – och spänner bågen. ”Vi siktar på 100 miljoner kronor”, säger Peter Bergvall.

Ämnen i artikeln:

HemköpTempo

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Hemköp öppnade i nya lokaler i Skogsbo i utkanten av Avesta i södra Dalarna i slutet av 2017 men redan nu behöver den expansiva butiken större utrymmen.

Ambitionen är växa från 780 kvadratmeter till 1 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt starka på färskvaror och bröd som svarar för tre fjärdedelar av omsättningen. Men vi vill vara en komplett butik och växa framför allt inom djupfryst och kolonialvaror. På så sätt skulle vi ännu bättre motsvara kundernas förväntningar på sortiment och utbud, säger Peter Bergvall till Dagligvarunytt.

Peter Bergvall och hustrun Helena Bergvall tog över Tempo i Skogsbo 2010. Då omsatte butiken tolv miljoner kronor. 2017 byggde de nytt och blev en del av Hemköp. I dag är försäljningen uppe i 74 miljoner kronor (netto).

Fastighetsägaren har nu lämnat in ansökan om bygglov till Avesta kommun.

Förhoppningen är att en utbyggd butik kan vara klar någon gång i oktober.

– Det skulle kännas bra att ha allt på plats i god tid innan julhandeln.

Peter Bergvall och hustrun Helena Bergvall tog över Tempo i Skogsbo år 2010 och då omsatte butiken tolv miljoner kronor (netto).

Sju år senare bytte de från Tempo till Hemköp efter att ha passerat 51 miljoner kronor.

– Vi kände att det finns potential här i Skogsbo och Hemköp är ett välrenommerat butiksvarumärke, säger Peter Bergvall om bytet av koncept inom Axfood.

LÄS OCKSÅ: Här firar butiken övergångsstället – med stor kampanj på välkända bilar: ”Många fler kunder”

Nya bokslutet är precis färdigställt och visar att Hemköp i Skogsbo kom upp i 74 miljoner kronor i fjol.

– Utvecklingen har varit bra och till och med bättre än vad vi vågade hoppas på. Men vi lockar hela tiden fler kunder och snittköpen fortsätter att stiga. 

Hur mycket kan ni komma upp i försäljningsmässigt med en större butik och bredare sortiment?
– Drömmen är att nå 100 miljoner kronor så det siktar vi absolut på. Möjligheten finns – med en fullsortimentsbutik. Tack vare större yta kan vi skapa dessutom ett ordentligt säljtryck, säger Peter Bergvall.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev