Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Helomvändningen efter Netto-affären: Coop stänger butik i stadskärnan

Publicerad: 7 april 2022, 12:09

”Förutom att fastigheten på Norrtullsgatan är gammal finns där också ett jättestort investeringsbehov”, säger Richard Hedsand, vd Coop Oskarshamn, till tidningen Dagens Vimmerby.

Foto: Curt-Robert Lindqvist

Coop bygger ut den tidigare Netto-butiken i Vimmerby, och avvecklar Coop-butiken inne i stadskärnan. Beslutet går stick i stäv med vad som tidigare kommunicerats. ”Vår målsättning var att kunna driva två butiker, men det här har vuxit fram”, säger Richard Hedsand, vd Coop Oskarshamn, till tidningen Dagens Vimmerby.

Ämnen i artikeln:

Coop Oskarshamn

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Det senaste halvåret har Coop Oskarshamn ägt två butiker, 600 meter ifrån varandra, i Vimmerby. Ambitionen var att driva båda, enligt tidigare uttalanden från Coop Oskarshamns vd Richard Hedsand. Nu kommer nya besked: butiken inne i stadskärnan läggs ned. 

 – Förutom att fastigheten på Norrtullsgatan är gammal finns där också ett jättestort investeringsbehov, säger Richard Hedsund till Dagens Vimmerby.

Läs också: Coop Oskarshamn: Från kris till vändning – så togs de avgörande besluten 

Nedläggningsbeskedet kommer samtidigt som nyheten om att Coop Oskarshamn vill bygga ut butiken som ligger strax utanför stadskärnan. Den tillhörde tidigare Netto, och togs över av Coop under hösten 2021. 

Ambitionen är en utbyggnad om 500 kvadratmeter. Nuvarande butiksyta är 1000 kvadratmeter. 

– Vi har börjat prata med fastighetsägaren som är väldigt positiv. Vi har också börjat diskutera med kommunen. Det är en process som får ta den tid det tar, men vi vill förstås få det gjort så fort som möjligt, säger Richard Hedsund. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev