Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här vill Ica Maxi öppna filial: ”Brinner för butiksservice på landsbygden”

Publicerad: 26 oktober 2021, 08:59

Erik Ohlsson, handlare hos Ica Maxi i Olofström.

Ica Maxi i Olofström vill öppna en satellit i Kyrkhult. ”Mycket som ska klaffa innan vi kan trycka på startknappen”, säger handlaren Erik Ohlsson.


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Kyrkhult i nordvästra Blekinge har stått utan butik sedan Kyrkhultar´n stängde 2018. Det fanns intresse hos obemannade butiksoperatören Lifvs för att öppna en enhet på orten, men de planerna uppges ha spruckit.

En mil söderut ligger Olofström – och nu vill ortens Ica Maxi-butik öppna en filial i Kyrkhult.

– Vi hoppas ju på det, jag brinner för butiksservice på landsbygden, men det är mycket som ska klaffa innan vi kan trycka på startknappen, säger Erik Ohlsson till Sydöstran.

Idén har funnits en tid och en tänkbar väg är att samarbeta med en lokal entreprenör. Grundplanen är en dygnet runt-öppen enhet, delvis med självservice.

– Vi vill ju ha personal på plats så mycket som möjligt men vi måste titta på kostnaderna för det också, det finns ju en anledning till att det inte finns någon butik i dag där i dag. Att ha personal under alla hela öppettiden är för dyrt, säger Erik Ohlsson till Sydöstran.

Nu pågår översyn av teknisk utrustning, personalfrågor, plats och interna samtal inom Maxi-profilen.

– Det handlar mestadels om avtal, vi ska ha ett möte på måndag, säger Erik Ohlsson till tidningen.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.