Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här väljer Ica att stänga – anser att hyran blir för saftig

Publicerad: 19 januari 2021, 06:24

Ica Supermarket i Hagfors läggs ned. Obs! Bilden är en genrebild.

Ica stänger butiken i centrala Hagfors. Detta efter att fastighetsägaren höjt hyran till en nivå som inte ansågs vara rimlig.


– Ica Sverige har tagit inriktningsbeslutet att lämna läget, och kommer inte att förlänga hyreskontraktet när det löper ut sista september, säger Ica-handlare Guy Wilson till Nya Wermlands-Tidningen. 

Hyreskontraktet för butiken sades upp för omförhandling vid årsskiftet. Efter det ville fastighetsägaren höja hyran så mycket att det inte fanns förutsättningar att driva butiken vidare, berättar han för tidningen. 

Guy Wilson har drivit Ica Supermarket i centrala Hagfors i 20 år. 

– Det här är framför allt tråkigt för personalen. 

Tolv anställda berörs av nedläggningen. 

Förvaltaren för fastigheten, Real Value Management Nordic AB, menar att hyresnivån på lokalen varit för låg. 

– Bakgrunden till höjningen är att vi upplever att vi behöver investera stora belopp för att lyfta hela fastigheten, inklusive Icas lokal. Vi har verkligen gjort allt vi kan för att hålla kvar dem. Vår ambition har varit att lyfta handelsplatsen, det behöver både huset och staden. Jag tycker vi har haft en bra dialog med Ica centralt, men så här blir det ibland, säger Martin Bülow till tidningen. 

Han öppnar nu för att andra dagligvarukedjor kan ta över lokalerna. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.