lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här skyltar Matöppet om: ”Jag tror att många av mina kunder kan deras sortiment bättre”

Publicerad: 18 november 2022, 06:54

Matöppet i Svärtinge i Norrköpings kommun blir en Ica Nära.

Matöppet i Svärtinge i Norrköpings kommun byter kedja. ”Det tror jag kan fånga in kunderna på ett bättre sätt”, säger handlaren Jonathan Yousef.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I april för tre år sedan tog Jonathan Yousef över Matöppet i Svärtinge. Enligt Norrköpings Tidningar har butiken haft en brokig historia med olika ägare. 

– Kundunderlaget har alltid funnits. Men när jag tog över butiken förstod jag direkt vad som var problemet. För få varor. Jobba mer mot kunderna, det här är deras butik mer än min. Vi fyllde på så att det alltid skulle finnas varor. Varje kund går maximalt in två gånger i en butik. Är mjölken slut en av de gångerna går personen till någon annan butik nästa gång. Det andra var att vi var på onlinehandlingen. Därför tog vi alla paketombud, då får man in personer i butiken, säger Jonathan Yousef till tidningen. 

LÄS OCKSÅ: Köpet förändrade allt för 27-årige entreprenören: ”Skapar hellre en bra butik än kör en Ferrari”

Nu väljer han att ta ytterligare ett steg för att utveckla verksamheten. 5 januari skyltas butiken om till en Ica Nära. 

– Jag tror att många av mina kunder som bor här kan deras sortiment bättre. Det tror jag kan fånga in kunderna på ett bättre sätt, säger han. 

Jonathan Yousef är en mångsysslare, men butiken är hans huvudsyssla. 

– Målet när jag tog över butiken var inte att bli handlare. Jag såg nog först mer ett bolag att driva upp, sälja och tjäna en slant. Men jag gillar att jobba i butik och det är något jag har fastnat för. Det känns som att jag känner varenda kotte i Svärtinge nu och jag hoppas att de är nöjda och tycker att det blivit bättre. Underlaget finns här, säger han till Norrköpings Tidningar. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev