Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar Pressbyrån sin första obemannade butik

Publicerad: 30 november 2020, 10:03

Nu öppnar Pressbyrån sin första helt obemannade butik. Platsen blir Westfield Mall of Scandinavia i Solna. ”Möjliggör för tillgänglighet på ett helt annat sätt”, säger Reitan Convenience affärsutvecklingschef Maria Isaksson.


Dagligvarunytt har tidigare berättat att Reitan Convenience test med obemannat som en del av Pressbyrån på Strandbergsgatan i Stockholm. 

Nu är bolaget redo att ta nästa steg och öppnar inom kort en helt obemannad butik i Westfield Mall of Scandinavia. 

– Den bygger på samma koncept som vår första Pressbyrån Go, med den stora skillnaden att den här butiken är helt obemannad, säger Maria Isaksson i en kommentar. 

Reitan Convenience ser flera fördelar med obemannade butiker. 

– Det stora med Pressbyrån Go är dels att det är så enkelt för kunden att handla. Men det är också ett fantastiskt koncept eftersom det möjliggör för fastighetsägare och andra aktörer att erbjuda människor möjligheten att handla mat, dryck och andra convenience-produkter även på platser där det inte finns tillräckliga kundflöden för att ha en bemannad butik, säger Maria Isaksson. 

Hon berättar att bolaget fått tänka om lite när det gäller konceptet med tanke på situationen i samhället. 

– När vi började med utvecklingen av Go-konceptet jobbade vi mycket på att göra det tekniskt möjligt att många kunder skulle kunna handla samtidigt - det avvaktar vi nu med. Givet pandemin har vi istället löst det så att man kommer få vara helt själv i butiken.

I framtiden tror Maria Isaksson att vi kommer att få se fler obemannade koncept i handlen. 

– Den stora utvecklingen som sker nu i branschen bygger på att göra enklare, snabbare och smidigare kundupplevelser och där spelar de tekniska lösningarna givetvis en stor roll. Det möjliggör också för tillgänglighet på ett helt annat sätt, och på nya typer av platser.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.