Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar nästa Coop Mini – som stöd till drabbade butiken

Publicerad: 27 oktober 2021, 10:04

Coop Mini i Gävle, kedjans första obemannade enhet.

Foto: Pressbild

Coop i södermanländska Tystberga har hållit stängt sedan i somras på grund av en stor vattenskada – nu är det klart att nästa obemannade Coop Mini-butik ska öppna intill.


Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och StormarknaderObemannat

Coop fortsätter att pussla och forma lösningar för att serva kunderna i Tystberga, nordost om Nyköping.

Den befintliga butiken har hållit stängt sedan slutet av augusti, då den drabbades av en stor vattenskada som påverkade bottenplattan i hela fastigheten. 

Under den tillfälliga stängningen har Coop hittat en lösning där kunderna kan handla online och hämta beställda matkassar vid en kylbil vid butikens parkering.

LÄS MER: Stark start för Coop Mini – så många lockar pilotbutiken: ”Det är vi mycket glada för” 

Nu är nästa steg på gång inom kort – en obemannad och dygnet runt-öppen butik. Meta Persdotter, vd för Coop Butiker och Stormarknader, avslöjade nyligen på eventet Retail Arena att nästa Coop Mini kommer att öppnas i trakten av Nyköping.

Nu är det alltså klart exakt var etableringen sker – i Tystberga. Den obemannade butiken blir kedjans andra i landet, den första Coop Mini-enheten öppnade i Gävle strax efter nyår i år.

– Vi vill etablera en Coop mini intill den befintliga butiken i Tystberga, säger Samir Radjai, försäljningschef på Coop Butiker och Stormarknader, till Södermanlands Nyheter.

De slutliga detaljerna i bygglovet ska bli klara och planen är att Minibutiken i Tystberga ska kunna öppna inom tre till sex veckor.

Den obemannade enheten ska dock inte ersätta den befintliga butiken i Tystberga, men när den öppnar igen innebär det att Coop Mini-etableringen försvinner.

LÄS MER: Obemannade butiker vinner mark – jättarna bevakar den växande trenden  

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev