Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar Matmissionen: ”Vi vill vara så tillgängliga vi kan för vår medlemsmålgrupp”

Publicerad: 30 juni 2022, 06:30

Foto: Anna Z Ek

Matmissionen öppnar i Kista Galleria. ”Vi vill vara så tillgängliga vi kan för vår medlemsmålgrupp”, säger verksamhetschefen Johan Rindevall.

Ämnen i artikeln:

Svensk Dagligvaruhandel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I höst öppnar Matmissionen i Kista galleria. Det blir kedjans fem sociala matbutik i Stockholm län och de sista av tre som öppnas under 2022 genom ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers förbund

– Att öppna i Kista känns väldigt bra, då vi vet att efterfrågan är stor i Järvaområdet. Vi vill vara så tillgängliga vi kan för vår medlemsmålgrupp, och där passar Kista Galleria med sina goda förbindelser otroligt bra för oss, säger Johan Rindevall, verksamhetschef förMatmissionen inom Stockholms Stadsmission, i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Matmissionens tredje sprängde prognosen för året redan i april – nu öppnar nästa butik

Matmissionen har som syfte att minska matsvinn och samtidigt stötta personer i ekonomisk utsatthet. Sortimentet består uteslutande av donationer från dagligvaruhandeln som säljer till kedjans medlemmar till reducerat pris. 

Matmissionen erbjuder även arbetsträning för dem som står långt ifrån arbetsmarknaden frö att de genom en möjlighet att ta ett kliv närmare den. 

Något exakt öppningsdatum för butiken är inte satt. Senast i september ska Matmissionen vara på plats. 

LÄS OCKSÅ: Branschorganisationer storsatsar på Matmissionen: ”Bra för alla” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev