lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar lågprisutmanaren första butiken i Stockholm: ”En tydlig roll att spela”

Publicerad: 20 mars 2023, 07:45

Den 550 kvadratmeter stora butiken skyltar om till Xtra den 23 mars.

Foto: Susan Berzelius

Först var det en Netto, som efter visst besvär ställdes om till Coop. Nu kommer nästa vändning från ägarbolaget Coop Butiker och Stormarknader.

Ämnen i artikeln:

Lågpris

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Torsdagen den 23 mars öppnar Stockholms första Xtra. Den nyheten släppte Coop Butiker och Stormarknader på måndagsmorgonen.

– Att etablera Xtra just nu känns riktigt vältajmat och jag och mina medarbetare är superladdade och ser mycket fram emot att hälsa både gamla och nya kunder välkomna, säger Jonatan Ekelund, butikschef, i ett pressmeddelande.

Det är Coop Aspudden som byter kostym till lågprisformatet Xtra. Butiken var tidigare en Netto innan den under 2020 ställdes om till en Coop efter storaffären som Dagligvarunytt avslöjade i maj 2019.

Butiken i Aspudden blir den tredje Xtra-butiken inom Coop Butiker och Stormarknader. I början av mars öppnade de första två i Motala respektive Norrköping.

– Det är verkligen roligt att se att Xtra har blivit så uppskattat som det har blivit på så kort tid. Konceptet är resultatet av att vi har lyssnat på våra medlemmar och kunder, analyserat de samhällsförändringar och marknadstrender vi ser och agerat därefter. Jag vet att många kunder vill göra en bra affär och samtidigt ha pengar över till annat och här har Xtra en tydlig roll att spela. Prisvärdhet är viktigt i alla våra butiker, men här ser vi en möjlighet att bredda oss och erbjuda ett butiksformat där vi jobbar med pris varje dag, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker och Stormarknader.

LÄS OCKSÅ: Coops skräcksiffra efter köpet av Netto – så gigantisk blev förlusten för samägda bolaget

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev