Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Här öppnar Ica butik – och utvecklar ett helt nytt bostadskvarter

Publicerad: 7 April 2021, 13:08

Ica Fastigheter utvecklar ett helt bostadskvarter i stadsdelen Brunnshög i Lund som också få en matbutik.

Ica Fastigheter ska utveckla ett helt nytt kvarter i stadsdelen Brunnshög i Lund på cirka 20 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik och 258 hyreslägenheter.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Gruppen

Ica Fastigheter har tecknat ett projekteringsavtal med Serneke Sverige, samt en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av bostäderna.

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med Serneke Sverige och Lansa Fastigheter i Brunnshög. Nu ser vi fram emot att förverkliga ett modernt och hållbart kvarter med fokus på människorna som kommer att bo och leva här, säger Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.

Avtalet gäller fortsatt projektering  av de kommersiella ytorna och bostadsdelen. Fastigheten kommer efter byggstart att delas i två fastigheter.

Ica Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten och Lansa Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva bostadsfastigheten med tillträde vid färdigställandet. 

Ica-butiken, övriga kommersiella ytor samt bostäder beräknas stå klara till årsskiftet 2024/2025.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.