Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här kan Willys dubblera – och Hemköp göra comeback: ”Den stora staden i Norrland”

Publicerad: 11 april 2022, 07:55

OBS! Genrebilder.

Foto: Kalle Östgren/Gustaf Olsson

Willys kan dubblera – och Hemköp göra comeback. ”Östersund är den stora staden i Norrlands inland och har också en positiv befolkningstrend”, säger Axfoods etableringschef Thomas Gäreskog.


Ämnen i artikeln:

AxfoodWillysHemköp

I förra veckan kunde Dagligvarunytt berätta att City Gross, som numera delvis ägs av Axfood, vill till Östersund.  

Axfood vill även växa med sina egna kedjor på orten, det avslöjar Länstidningen Östersund. 

– Östersund är den stora staden i Norrlands inland och har också en positiv befolkningstrend, säger Thomas Gäreskog till tidningen. 

2001 öppnade Willys en butik där – nu kan kedjan dubblera. 

– Vi skulle vara intresserade av att kunna öppna ännu en Willys-butik för att komma närmare kunderna, säger Thomas Gäreskog.

Dialog förekommer med ansvariga tjänstemän och politiker. 

– Ja, vi pratar med kommunen men vi har inte kommit överens om något läge. Vi har inte hittat ett läge som passar oss än.

Thomas Gäreskog säger till Länstidningen Östersund att det även kan bli aktuellt för Hemköp att göra comeback på orten. 

2009 stängdes Hemköp på Bagårdsgatan som en direkt följd av etableringen av Ica Maxi. 2019 lades butiken på Kyrkgatan i Åhlénsfastigheten ned. 

– Det var ett ganska dåligt läge i Åhléns fastighet. Staden växte på ett annorlunda sätt. Så kan det vara ibland och då måste man ometablera sig. 

Det är inte helt helt lätt för dagligvaruaktörerna att hitta lägen att etablera sig på i Östersund, konstaterar Thomas Gäreskog. I vissa områden har kommunen sagt att den inte vill ha några matbutiker. 

– Det man saknar i dagsläget är att man politiskt inte riktigt är överens om var man vill tillåta handeln. Det är viktigt att politikerna samlar sig runt det här och sätter en strategi och plan framåt om hur de vill ha det så att det inte försvårar möjligheterna att etablera sig, säger han. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

AxfoodWillysHemköp

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.