Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här kan Willys butik flyttas – för att ge plats åt en ny stadsdel

Publicerad: 14 oktober 2021, 12:13

Willys i Alingsås kan flytta till handelsområdet Bolltorp, enligt preliminära planer.

Foto: Kalle Östgren

Fastighetsägaren vill flytta Willys butik i Alingsås – och har en tydlig plan för platsen: Att bygga en ny stadsdel. Nu har kommunen gett ett positivt planbesked.


Ämnen i artikeln:

Willys

Fastighetsbolaget Meras fastigheter äger tomten där Willys butik i Alingsås ligger. Företaget vill nu flytta butiken – och bygga en ny stadsdel med ett stort antal bostäder på platsen.

Det rapporterar Alingsås Tidning.

Fastighetsbolagets ambition är att flytta butiken till Bolltorps handelsområde i norra delen av Alingsås. 

Visionen för den nya stadsdelen, som efter flytten ska kunna växa fram på platsen, är att den ska innehålla radhus, cirka 165 lägenheter, torgmiljö och rekreationsområden. 

Alingsås kommun har gett ett positivt planbesked, vilket innebär att arbetet med att ta fram en ny detaljplan kan påbörjas. Kommunen menar, skriver tidningen, att projektet harmonierar med översiktsplanen med fler bostäder i kollektivtrafiknära lägen. 

Alingsås kommun har också gett ett positivt planbesked för att ändringar i det område på Bolltorp dit fastighetsbolaget vill flytta Willys butik.

– Det positiva planbeskedet innebär att kommunen ser att det finns potential, men det gäller att vara ödmjuk. Det kan vara många grejer som dyker upp på vägen. Det vi skulle vilja bygga är en stadsdel som blir som en del i staden och som liknar den befintliga bebyggelsen i Alingsås. Vi ska inte bygga några punkthus utan det ska vara en stadsdelskänsla, säger Ingemar Larsson på Meras fastigheter till Alingsås Tidning.

– Det gäller att tänka 50-60 år framåt i tiden när man planerar ett bostadsområde. Det ska finnas möjlighet att ladda elbilar och jag vill att det ska finnas solceller och solfångare. Jag skulle också vilja förverkliga att det ska finnas möjligheter att odla på något sätt, säger Ingemar Larsson till tidningen.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.