Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här invigs historiska butiken – nu är en hel kedja omställd: ”Känns stort att få vara med”

Publicerad: 18 februari 2021, 10:13

Coop Flygaregatans butikschef Tommy Persson klipper bandet för 150:e och sista ”Netto-butiken” och därmed är kedjan omställd.

Foto: Coop

Coops sista ”Netto-butik” invigdes i dag. Kundernas respons var stor i Halmstad. ”Vilket mottagande”, säger butikschefen Tommy Persson.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop Butiker och Stormarknader

Dagligvarunytt avslöjade i fredags att Coop Vardagshandel skulle inviga butiken på Flygaregatan i Halmstad i dag, torsdag. 

Och klockan elva klipptes bandet.

– Det känns stort att få vara med en sådan här dag, säger Tommy Persson till Dagligvarunytt direkt efter den coronasäkra öppningen.

Tommy Persson är butikschef på omställda butiken Coop Flygaregatan.

Foto: Coop

Coop Butiker och Stormarknader (CBS) köpte 162 butiker och 111 butiksfastigheter av danska Salling Group vid halvårsskiftet 2019.

150 av ”Netto-butikerna” har behållits och ställts om – och enheten i Halmstad var sist sedan hyresvärden uppgraderat fastigheten.

– Vi har fått till en fantastiskt fin butik. Hela teamet har gjort ett väldigt bra jobb. Jag är glad över att de får vara med och skörda nu.

Coop på Flygaregatan har drygt 900 kvadratmeter säljyta och är därmed större än snittet på 650 kvadratmeter för övriga butiker i nätverket.

Ytan skapar nya möjligheter på Coop på Flygaregatan.

– Vi har en ännu större bredd av färskvaror och fler lokala leverantörer. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda kunderna det sortimentet, säger Tommy Persson.

Affärsläget beskrivs av Tommy Persson som ”fantastiskt” eftersom Coop finns vid vägen ut till Tylösand.

– Det skapar stora möjligheter.

Strax intill byggs det nya bostadsområdet Västra Förstaden som ligger bara fem minuter från stadskärnan och genererar ytterligare marknadsunderlag.

– Om två år kommer det att finnas många nya bostäder här, säger Tommy Persson belåtet.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev