Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här investerar Coop Nord 20 miljoner i butiken: ”Ska bli lättare att handla”

Publicerad: 26 maj 2021, 09:00

Stora Coop på Ersboda i Umeå ska moderniseras.

Foto: Pressbild

Coop Nord utvecklar sin stormarknad på handelsplatsen Ersboda i Umeå. Butiken byggs om och får en mindre yta. Samtidigt läggs Bolist, som varit en del av den, ned.


Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Coop Nord investerar 20 miljoner kronor i att uppdatera Stora Coop på Ersboda. Butiken krymper ytan och ska bli mer modern och miljövänlig. 

Samtidigt läggs Bolist, som i dag är en del av butiken, ned. 

– Med en lite mindre yta gör vi stormarknaden lättare att handla i och mer överskådlig. Med fortsatt utpräglad färskvarusatsning kommer våra medlemmar och kunder även fortsättningsvis hitta allt de behöver både till vardag och till fest, säger vd Henrik Skyttberg i en kommentar. 

Stora Coop får nya kylar och frysar, frukt- och gröntavdelningen förstärks och mejeriavdelningen blir större och öppnare. 

Dessutom utökas utcheckningszonen, kafédelen växter och postombud samt spelhörna flyttas till kassalinjen. 

– Våra medlemmar och kunder kommer möta en ljus, modern och miljömedveten stormarknad där en av Coops hjärtefrågor, minskat matsvinn, får en viktig plats, säger Henrik Skyttberg. 

Den ombyggda stormarknaden väntas stå klar under hösten. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.