Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här får Coop bygglov för sin andra obemannade butik

Publicerad: 26 mars 2021, 10:36

Den första obemannade Coop Mini-butiken öppnade i Gävle i mitten av januari.

En ny obemannad Coop Mini kan komma att öppnas i Gävle. Coop Mitt har fått ett tidsbegränsat bygglov som gäller till utgången av 2023.


Coop Mitt har fått klartecken från samhällsbyggnadsnämnden för ett tidsbegränsat bygglov för en andra Coop Mini, på ytan mellan Strömvallen och Konserthuset i Gävle.

Intresset har varit stort för Coops första dygnet runt-öppna och obemannade butik som öppnade på Sätrahöjden i Gävle i mitten av januari. 

Frågan om bygglovet för en andra obemannad butik har varit uppe på politikernas bord två gånger och den andra gången godkändes Coops ansökan.

Men det handlar inte om ett permanent bygglov, utan om ett tidsbegränsat som ger Coop tillstånd till utgången av 2023. Den obemannade butiken kan ställas upp på platsen så snart nämndens beslut vunnit laga kraft.

Frågan om den nya etableringen är delvis känslig eftersom boende i området har varit kritiska till planerna och uttryckt oro, samtidigt som politikerna i samhällsbyggnadsnämnden internt rekommenderats att avslå Coops ansökan.

– Frågan har varit ute på remiss och i vårt svar har vi informerat om att vi inte fått några indikationer från polis, vaktbolag eller egen personal på några störningar, som inbrottsförsök, vandalism eller nedskräpning, säger Lena Säfström, kommunikationsansvarig på Coop Mitt och tillägger:

– Vi har personal som regelbundet besöker de obemannade butikerna, för påfyllning och kontroll.

Coop kommer att följa upp intresset för konceptet.

– Detta är ett test med pilotbutiker och vi kommer att genomföra en kundundersökning senare under våren. Vi hoppas kunna utvärdera detta under hösten, säger Lena Säfström.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev