Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här etableras en ny butik - premiär 2025

Publicerad: 15 december 2021, 09:35

Masthugget i Göteborg får under de närmaste åren ett helt nytt bostadsområde. I botten på en av fastigheterna kommer en 1 400 kvadratmeter stor dagligvarubutik att ligga.

Foto: Riksbyggen

En ny dagligvarubutik och 130 nya lägenheter. Det blir starten för bygget av bostadsområdet Masthuggskajen, halvcentralt i Göteborg. Vilken aktör som ska driva butiken är dock inte klart.


Det är Riksbyggen som uppför de 130 lägenheterna och lokaler som bland annat ska hysa en ”välsorterad livsmedelsbutik” på 1 400 kvadratmeter. Vilken aktör som ska flytta in i butiken intill Göta älv är dock ännu inte klart.

Byggstarten sker nästa höst med planerad inflyttning i början av 2025.

– Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder i de nya kvarteren, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

– Livsmedelsbutiken i entréplanet gör det bekvämt att bo och leva i kvarteret och runt Masthuggskajen, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad Göteborg.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev