Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här bygger Ica nytt: ”Mer än dubbelt så stor yta”

Publicerad: 24 november 2021, 08:25

Ica Fastigheter bygger en tredje butik, helt i trä.

Foto: Pressbild

Ica satsar på en ny butik i Östhammar. ”Med det nya läget kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga”, säger handlaren Carina Axelsson.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ica satsar på en ny Supermarket-butik i Östhammar. 

Butiken kommer att ligga vid infarten till samhället, från riksväg 76. Där får den Apotek Hjärtat som granne. 

– Det känns fantastiskt kul att få öppna upp nya Ica Supermarket Östhammar. Med det nya läget in till väg 76, i Östhammars handelsområde, kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga för fler kunder. Lite mer än dubbelt så stor yta och fräscha lokaler gör att vi kan förbättra vårt utbud och vår service. Vårt mål är att öppna en butik där det finns inspiration och där det går snabbt och enkelt att göra sina inköp, både i fysisk butik och online, säger Carina Axelsson i en kommentar. 

Butiken blir cirka 1 500 kvadratmeter stor medan Apotek Hjärtat kommer att ta cirka 200 kvadratmeter i anspråk. 

Det är Ica Fastigheter som bygger butiken. Liksom den som bolaget byggde i Lindvallen och den det bygger i Åkersberga kommer nya Ica Supermarket i Östhammar att bli helt i trä. 

– För Ica Fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi kan påbörja vår tredje Ica-butik helt i trä. Genom nya Ica Supermarket Östhammar förbättrar vi även tillgängligheten till butiken samtidigt som det skapar möjligheter att även fånga förbipasserade kunder, säger vd Anna Nyberg. 

Byggstart är planerad till våren 2022. Förhoppningen är att butiken ska kunna öppna under 2023. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev