måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här är Coops Alla hjärtans dag-present till Svedalaborna: ”Skapa bästa butiken i trakten”

Publicerad: 9 februari 2023, 07:04

14 februari är det dags för premiär i Svedala. Då öppnar Stora Coop.

Foto: Pressbild

Den 14 februari är det premiär för Coop Syds storsatsning i Svedala. ”Äntligen är det dags”, säger butikschefen David Andersson.

Ämnen i artikeln:

Coop Kristianstad/Blekinge

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Tredje gången gillt drog han storvinsten – han ska leda Coops nya satsning: ”Äntligen”

I juli 2021 kommunicerade Coop Syd att de ska etablera en stormarknad i Svedala. Enligt konsumentföreningen har förväntningarna på den nya butiken varit stora.

– Äntligen är det dags för vår efterlängtade invigning av butiken i Svedala tillsammans med många kunniga medarbetare, säger David Andersson i en kommentar.

Butiken kommer bland annat att erbjuda ett stort och varierat sortiment av styckat kött, samt en rymlig deli med kök där fokus ligger på lokal mat.

– Vi har som målsättning att skapa den absolut bästa färskvarubutiken i Svedala-trakten. Med den bästa delikatessen och det bästa köttet. Det kommer verkligen att vara en inspirerande butik att besöka. Och prisvärd – Stora Coop har en prisbild som är konkurrenskraftig, säger David Andersson.

Butikschefen David Andersson.

Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Prisinvesteringar i Stora Coop lyfter formatet: ”Höjer nivån”

Butiken ligger i nära anslutning till E65 och kommer att vara strax över 3 000 kvadratmeter stor. Vid butiken kommer det att finnas hämtskåp för e-handelsbeställningar. Stora Coop i Svedala erbjuder också hemleveranser.

Förutom traditionella kassor erbjuds självutcheckning i butiken samt möjlighet att betala med Scan and pay.

35 personer kommer att arbeta i butiken. Intresset för att arbeta där har varit stort, över 400 persern sökte tjänsterna.

– Vi har haft många lokala sökande, väldigt glädjande så klart då vi vill fånga Svedalaandan i butiken, säger André Agosti, försäljning- och driftchef för Stora Coop inom Coop Syd.

Det här är inte Coop Syds enda butik på orten. Sedan tidigare finns en butik som konverterats till lågpriskonceptet Xtra.

Under de kommande ået planerar Coop Syd att fortsätta växa med en till två butiker per år i Skåne och Blekinge.

– Till hösten öppnar vi en Coop-butik i Hjärup. Butiken på cirka 1800 kvadratmeter kommer sätta stort fokus på färskvaror som delikatess och butikskök, säger André Agosti.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev