Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här är beskedet från Ica – det händer med befintliga butiken när nya Ica Maxi öppnar

Publicerad: 6 april 2022, 07:35

Nu ger Ica besked om vad som händer med Ica Kvantum i Åkersberga centrum när nya Ica Maxi öppnar på orten.

Foto: Pressbild

Ica överger inte Åkersberga centrum när en Maxi etableras vid infarten till samhället. Den Kvantum-butik som ligger där blir kvar men konverteras till en Ica Supermarket.

Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Österåker är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Det känns därför extra bra att äntligen få berätta att Ica kommer att finnas kvar i Åkersberga centrum för att serva nya och gamla kunder och bidra till ett levande centrum med en ny och fräsch butik, säger Björn Hansson, etableringschef för Ica Sverige. 

Det var i juni 2021 som Ica kommunicerade att det en Ica Maxi ska etableras vid infarten till Åkersberga. 

Vad som ska hända med Ica Kvantum i Åkersberga centrum har varit oklart. Nu står det klart att butiken blir kvar men att den byggs om till en Supermarket. 

Claude Schaffert, som i dag driver Ica Kvantum Åkerberga, kommer att bli handlare för nya Ica Maxi. Rekryteringen av en handlare till butiken i Åkersberga centrum inleds inom kort. 

Ombyggnaden av butiken inleds nästa vår med ambitionen att arbetet ska vara klart till hösten. Ica Kvantum kommer att hållas öppen under tiden. 

Den nya Maxi-butiken väntas stå klar våren 2023. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev