Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Handlaren kunde bygga nytt – med oväntad hjälp: ”Ger oss helt nya möjligheter”

Publicerad: 16 juni 2022, 06:18

Handlaren Fredrik Edemyr tillsammans med landshövdingen i Jönköpings län, Helena Jonsson (c) samt Inge Bengtsson som investerat i den nya butikslokalen.

Foto: Ica Nära Korsberga

Att satsa flera miljoner på nya köldmedier i en uttjänt butikslokal var inte ett alternativ för handlaren Fredrik Edemyr på Ica Nära i Korsberga. Men med oväntad hjälp från en lokal entreprenör kan en helt ny och dubbelt så stor butik öppna den här veckan. ”En dröm som går i uppfyllelse”.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Nära

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Efter 23 år som handlare i en butik som vuxit ur sin kostym för länge sedan och där lokalerna var slitna ställdes Fredrik Edemyr inför ett dilemma när lagkravet om nya köldmedier blev en realitet. Att investera i nya kylar och frysar för ett par miljoner fanns inte på kartan i den redan allt för trånga butiken.

– Då erbjöd sig den lokala entreprenören Inge Bengtsson att bygga en ny butikslokal som jag fick erbjudande om att hyra. Att bygga nytt själv för över tjugo miljoner hade inte varit ett alternativ för mig som liten handlare. Det här är som en dröm som går i uppfyllelse, säger handlaren Fredrik Edemyr till Dagligvarunytt.

Den nya butiken får dubbelt så stor säljyta, 400 kvadratmeter och förhoppningen är att den blir en ny mötesplats i den småländska orten med 800 invånare.

– Vi har lyckats få ihop en kalkyl som håller och ska jobba för att fortsätta med en positiv försäljningsutveckling. Den nya butiken ger oss helt nya möjligheter att locka lokalborna att handla mer här. Det känns jätteroligt att få den möjligheten, säger Fredrik Edemyr.

I uppbyggnaden av butiken engagerades hela lokalsamhället och det engagemanget för butiken hoppas han kommer kvarstå bland kunderna.

Handlaren Fredrik Edemyr hälsar kunder och andra inbjudan gäster välkomna under invigningen till Korsbergas nybyggda livsmedelsbutik.

Foto: Ica Nära Korsberga

– Vi använde bara lokala hantverkare för alltifrån bygg till el och VVS. Det blev en riktig snackis på bygden och nu hoppas jag att många kommer och firar nyöppningen på onsdag då butiken ska invigas av landshövdingen, säger Fredrik Edemyr.

Fredrik Edemyr tillsammans med sina medarbetare på Ica Nära i Korsberga.

Foto: Ica Nära Korsberga

LÄS OCKSÅ: Banken har sagt ja – mångmiljonsatsning när orten får en ny Ica-butik 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev