Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Galleria-satsningen blev ingen hit – nu väljer Coop att kapa butiken på mitten

Publicerad: 9 april 2021, 05:38

Coop City i Kristianstad halverar butiksytan.

Foto: Julia Lindemalm

Coop City har funnits i Galleria Boulevard i Kristianstad sedan starten 2013. Galleria-satsningen har inte gått som planerat. Nu väljer butiken att halvera ytan. ”Tanken var att det skulle bli något helt annat”, säger butikschefen Patrik Olofsson.


Ämnen i artikeln:

Coop Kristianstad/Blekinge

2013 öppnade Galleria Boulevard i Kristianstad. Coop City har varit med sedan starten. 

I dag är butiken 1 800 kvadratmeter stor, och nu ska det halveras med drygt hälften. Det rapporterar Kristianstadbladet. 

– Butiken byggdes för en galleria med 70-80 butiker och det kundflödet man räknar med då, men så har det inte blivit. Att innerstan har tappat så mycket som den gjort har inte direkt heller bidragit till att storleken är rätt. Vi är alldeles för stora i dag. Hade vi haft en galleria och en levande innerstad hade butiken haft rätt storlek men för tillfället ligger vi i fel format, säger Patrik Olofsson till tidningen. 

Under våren inleds ombyggnaden. 

– Vi kommer behålla delen där entrén är i dag och inåt. Det som kommer slopas är den bortre delen av butiken, räknat från entrén. Den kommer kapas på mitten ungefär, säger Patrik Olofsson som ser positivt på satsningen. 

– Vi har vetat om det ett tag. Att förr eller senare måste vi ta steget att bli en modern citybutik istället för den butik vi är i dag. Tanken var att det skulle bli något helt annat men nu blir vi en renodlad citybutik med allt det innebär och vi kommer fokusera mycket på luncher.

Tanken är att den ombyggda butiken ska stå klar runt veckan 26-27. Halveringen av ytan kan påverka personalstyrkan. 

– Vi har inte förhandlat klart så vi vet inte riktigt var det landar. Men vi har dragit ner på timmar en längre period och förberett det här, så det kommer inte bli några jättestora timminskningar, säger Patrik Olofsson till tidningen. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Kristianstad/Blekinge

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev