måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Första spadtaget i Åkersberga firas med trädplantering - nu byggs Icas grönaste butik

Publicerad: 14 oktober 2021, 06:20

Ica Maxi i Åkersberga norr om Stockholm invigs 2023. Foto: Arkitektskiss

I dag, torsdag, går startskottet för uppförandet av landets 90:e Ica Maxi. Spadtagsceremonin i Åkersberga firas med att platsens första träd planteras.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Maxi

SB


Granne med Österåkers golfklubb, i Åkersberga norr om Stockholm, kommer Ica Fastigheter att bygga Icas 90:e stormarknad. Som ett minne av spadtaget planteras områdets första träd av bland andra den blivande Ica Maxi-butikens handlare Claude Schaffert som i dag driver Ica Kvantum på samma ort.

Butiken omfattar 7 000 kvadratmeter säljyta och dessutom får Apotek Hjärtat och Min doktor disponera 300 kvadratmeter.

En frisör och tre restaurangkoncept etableras också i byggnaden.

Som Dagligvarunytt kunde berätta redan i juni blir fastigheten vid infarten till Åkersberga, enligt Ica Fastigheter, bolagets mest hållbara butiksfastighet hittills – med en byggnation i trä, solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

LÄS OCKSÅ: Ica Maxi går om Stora Coop – öppnar 90:e stormarknaden: ”Framtidens butik” 

– Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken. Vi kommer att bygga framtidens butik med bageri, manuell färskvarulinje, och generellt stort fokus på färskvaror, måltider och hållbarhet, sade Claude Schaffert då.

Vi dagens trädplantering medverkar förutom Claude Schaffert, Joakim Bohman, chef butik och försäljning, Ica Sverige, Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun, Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter samt representant för Peab. 

Invigning blir det våren 2023.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev