Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Fick statligt stöd – för att kunna ha öppet jämt: ”Ett sätt att garantera butikens fortlevnad”

Publicerad: 15 juni 2022, 09:58

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Ica Nära Nyvalls i Bäckhammar ansluter sig till ledet av butiker med dygnet runt-öppettider. På fredag är det stor invigning.

Ämnen i artikeln:

ObemannatIca Nära

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I Bäckhammar, strax söder om Kristinehamn, börjar Ica Nära Nyvalls med konceptet Ica To Go. 

Butiken kommer att hålla öppet dygnet runt och via Ica To Go-appen kan kunderna låsa upp butiken och sköta sin handling kvälls- och nattetid.

– Jag hörde talas om att möjligheten med dygnet runt-öppet finns inom Ica och blev nyfiken. Med det här konceptet kan kunderna åka hit klockan åtta på kvällen och köpa en liter mjölk om de behöver, säger handlare Eva Nyvall till Nya Kristinehamns-Posten.

För att kunna bli en butik med dygnet runt-öppettider har en ny entré byggts till butiken. Dessutom har en ny våg som skriver ut streckkod införskaffats till frukt och grönt-avdelningen för att kunderna ska kunna skanna dessa typer av varor.

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges 128 obemannade butiker och hybrider – antalet kan snart fördubblas

När kunden känner sig färdig med handlingen checkar man ut via bank-ID. 

– Jag tror att kunderna kommer att tycka det är ett ganska enkelt system, säger Eva Nyvall till NKP.

Personal från butiken kommer att finnas på plats under fredagens invigning och hjälpa kunderna att installera appen samt visa hur den fungerar.

Det krävs rejäla investeringar för en satsning av den här typen, bland annat har ett larm till en kostnad av 500 000 kronor installerats. För att kunna genomföra det har Eva Nyvall ansökt om och fått investeringsstöd av Region Värmland.

– Annars hade jag inte klarat av det. Men jag skrev i min ansökan att det här kan vara ett sätt att garantera butikens fortlevnad. Och det verkar som om att det tycker som jag, säger hon till NKP.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev