tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Fastighetsutvecklare vill etablera ny matbutik i Västerås: "Lucka i marknaden"

Publicerad: 9 januari 2023, 09:44

Västerås kan få en ny matbutik.

Foto: Roland Magnusson

I ett trafiknära läge och en bit från närmaste konkurrenter finns nu planer på en ny livsmedelsbutik nära Vallbyleden i Västerås. "Finns en lucka i marknaden", säger fastighetsutvecklaren, Lars Östling till Westmanlands läns tidning.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Västerås. I bostadsområdet Vallby planeras nu för en ny livsmedelsbutik. I dagläget saknas närliggande konkurrenter på den lokala dagligvarumarknaden och det skapar tillsammans med ett trafiknära läge gynnsamma förutsättningar för en etablering, enligt fastighetsutvecklaren Lars Östling.

– Läget är bra med många boenden och nästan 7 000 bilar som passerar, säger han till Westmanlands läns tidning.

Fastighetshetsutvecklarens projekt ligger ännu i sin linda, men enligt befintlig plan skulle etableringen längs med Vallbyleden bli större än en typisk Ica-Nära butik. Lars Östling menar att Coop, som är under uppbyggnad i Oxbacken, liksom Ica Supermarket Sjöhagen är de närmaste konkurrenterna.

– Avståndsmässigt finns en lucka i marknaden samtidigt som de befintliga Ica Närabutikerna (Vallby och Pettersberg) finns kvar för kompletteringar, säger Lars Östling.

Fastighetsutvecklaren som varit i kontakt med fyra dagligvarukedjor. Två har sagt nej till att driva en butik i området, medan övriga två överväger erbjudandet.

– Jag har med fog stora förhoppningar. Någon av de som utreder kommer det att bli utan att jag för den skull kan lämna några garantier, säger han.

Politikerna i byggnadsnämnden har sagt ja till ett så kallat planuppdrag för att utreda om det ens är möjligt att etablera en livsmedelsbutik på den tänkta fastigheten. Byggare och ägare av livsmedelsaffären på Vallbyleden skulle bli Artis Fastigheter, som i sin tur hyr ut lokalen till den kedja som sedan ska driva butiken. Om planerna går i lås kan butiken stå klar tidigast under 2025.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev