torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Efter tio års politisk strid – nu får köpcentrumet en matbutik

Publicerad: 28 augusti 2023, 07:43

Centrumchefen Niklas Blonér är positiv till att Nova i Lund får en dagligvaruaktör på området.

Foto: Lisa Wikstrand

Efter många års oenighet – nu får en dagligvaruaktör etablera sig på köpcentret Nova i Lund. ”Vi för en dialog med flera parter”, säger Niklas Blonér, chef på Nova till Sydsvenskan.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Frågan om en dagligvaruaktör ska få etablera sig på köpcentret Nova i Lund har tröskats av lokalpolitiker i över ett decennium. Socialdemokraterna och det lokala partiet Förnyalund har inte velat spä på konkurrensen mot cityhandeln. Men för två år sedan svängde Socialdemokraterna och nu har frågan landat på byggnadsnämndens bord. I torsdags antogs en ny detaljplan som tillåter etablering av dagligvaruhandel på köpcentret. Novas chef Niklas Blonér räknar med att livsmedelsbutiken kan öppna våren 2025. Men vem det blir än ännu oklart.

– Vi har ingen färdig hyresgäst utan pratar med olika parter. Jag vill därför varken nämna inriktning eller innehåll, säger Niklas Blonér till Sydsvenskan.

Enligt Niklas Blonér finns det ett behov av flera aktörerna på den lokala dagligvarumarknaden – det närbelägna Ica Maxi till trots.

–Butikerna kommer att komplettera varandra. Det finns ju olika inriktningar på livsmedelsförsäljning, olika sortiment, säger han.

Dessutom skulle en dagligvaruaktörer bredda köpupplevelsen på Nova, enligt chefen.

– Man kan uträtta flera ärenden på samma ställe på ett effektivt sätt.

I och med etableringen som kräver en del omgörning av passar man på att ser över inriktning och innehåll för hela köpcentret, där det i dagsläget finns flera lokaler tomma.

–De tomma enheterna handlar inte om att det inte finns efterfrågan på ytor. Vi försöker att skapa oss en uppfattning om vad vi framöver ska göra med Nova. Det är en ganska stor process där vi tänker igenom vad vi vill och vad kunderna önskar. Då är det bra att vi har tomma ytor som vi sedan kan fylla med det vi vill ha, säger Niklas Blonér

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev