fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Efter branden – Willys på Erikslund byggs upp igen: ”Snabbaste butiksetableringen någonsin”

Publicerad: 5 september 2022, 09:18

I juli totalförstördes Willys lokaler på Erikslund i Västerås i en brand.

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Willys-butiken i Västerås som brann ned till grunden i somras kommer att byggas upp på samma handelsområde. Nyöppning är planerad till innan jul. ”Snabbaste butiksetableringen vi någonsin gjort”, säger Willys etableringschef Heinz Möller i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

WillysAxfood

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


I början av juli brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. Nu meddelar kedjan att etableringsläget är spikat på samma handelsområde. Och butiken planeras öppna redan innan jul. 

– Det här blir den snabbaste butiksetablering vi någonsin gjort, säger Willys etableringschef Heinz Möller i en kommentar. 

När det stod klart att butiken blivit totalförstörd trodde man först att processen med återuppbyggnanden kunde ta år. Men i detta fall gick processen snabbt. 

LÄS OCKSÅ: Efter branden – störst fokus på personalen: ”Chock och bedrövelse” 

– Vi har känt ett stort stöd både från kommun, fastighetsägare och inte minst allmänheten och alla våra kunder. Vi är väldigt glada över att kunna komma tillbaka till Erikslund redan innan årsskiftet, säger Heinz Möller.

Den nya butiken får en något mindra butiksyta, men med ungefär samma erbjudande som tidigare. Medarbetarna som under tiden arbetar i andra Willys-butiker kan alltså snart återvända till sin tidigare arbetsplats. 

– Personalen blev väldigt glad när jag äntligen kunde berätta att vi hade allt på plats. Jag är väldigt glad och tacksam över att kunna öppna så snart igen, både för våra medarbetares skull och för våra kunder, säger Tony Juhlin som är butikschef på Willys Erikslund. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev