torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Efter bakslagen – Ica fastigheter utreder butiksetablering i Sunne

Publicerad: 30 november 2022, 08:48

Handlarna bakom Ica Supermarket i Sunne har tidigare velat bygga nytt i centrala Sunne, nu gör Ica Fastigheter omtag med planerna.

Foto: Susan Berzelius

Handlarbröderna i Sunne blåste av stortsatsningen på en nybyggd fastighet med butik och bostäder i centrum. Nu får Ica Fastigheter chansen att utreda om ett bygge ändå är möjligt.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Supermarket

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Handlarbröderna Stefan och Håkan Börjesson ville bygga en ny och större butik i på torget i centrala Sunne med 24 lägenheter ovanpå. Planen var att den nya butiken skulle stå klar hösten 2022. Men planerna skrotades eftersom efterfrågan på bostäder bedömdes vara för liten. 

LÄS OCKSÅ: Handlarbröderna blåser av stortsatsningen – får inte ihop kalkylen 

Nu har Ica Fastigheter fått möjligheten att utreda om det ändå finns utrymme för en nybyggd Ica-butik på torget i Sunne. 

– Vi tror och hoppas att vi kan få till något bra med utredningen, säger Olle Lundquist, projektutvecklare på Ica fastigheter, till Mariestads-tidningen. 

Fastighetsbolaget har tilldelats ett markanvisningsavtal av kommunen och har nu ett halvår på sig att se över möjligheterna att etablera en ny butik. 

– Sedan har kommunen i sin markanvisning ställt krav och önskemål på att den också ska byggas ihop med bostäder och här har vi också hittat en part som ska få utreda möjligheten till att få till bostäder, vilket vi kommer att utreda, säger Olle Lundquist till lokaltidning tidningen.

Det var just kraven på bostäder som fick de lokala handlarnas tidigare projekt att gå i stöpet, efter fyra år av utredningar. Exakt hur den nya fastigheten skulle se ut är ännu oklart, men Ica fastigheter har hittat en potentiell samarbetspart i byggbolaget MW Bostad. 

– Vi har ännu inga beslut på ny butik. Markanvisningen gör det möjligt för oss att se över läget, utredningen får visa hur vi går vidare, säger Olle Lundquist och klargör att nya butiken skulle bli i ungefär samma storlek och med Supermarket-konceptet.

LÄS OCKSÅ: Handlarnas offensiva plan i Sunne: Flytta, bygg ut – och toppa med bostäder

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev