Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop slår till med en till butik – jagar redan fler lägen: ”Har ett behov av att satsa”

Publicerad: 9 mars 2022, 13:01

I morgon öppnar Coop Norrbotten en butik på området Kallkällan i Luleå.

Foto: Coop

Coop Norrbotten öppnar nästa butik i morgon. Men ledningen siktar på minst ett par till i Luleå. ”Vi jagar lägen”, säger vd Peter Fjällborg om expansionen.

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Norrbotten

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Ica-butiken på området Kallkällan i Luleå brann ned i april 2019 men knappt tre år senare får de boende i stadsdelen en ny dagligvarubutik och som Dagligvarunytt har berättat tidigare öppnar Coop Norrbotten i en nybyggd lokal.

Butiken får 500 kvadratmeter säljyta.

– Läget är attraktivt precis intill bostadshusen och det ska dessutom byggas mer där, säger Peter Fjällborg till Dagligvarunytt.

Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg har blivit van att inviga butiker. Här klippen han bandet i Arvidsjaur.

Foto: Coop Norrbotten

Etableringen innebär att Coop Norrbotten kommer upp i nio butiker i Luleå och sommaren 2024 väntar dessutom invigning i Kronan i centrala Luleå.

Coop Norrbotten nöjer sig dock inte utan tittar på fler lägen i kommunen.

– Vi har ett behov av att satsa på fler områdesbutiker för att erbjuda allt från veckohandling till färdiga måltider och skulle vilja ha en eller två till butiker utöver de som är kontrakterade.

Bokslutet som nyligen blev klart visar att Coop Norrbottens försäljning steg med 1,4 procent till drygt 2,8 miljarder kronor och att marknadsdelen uppgår till över 42 procent.

LÄS OCKSÅ: Coops lyft – tog marknadsandelar och stärkte resultatet: ”Ska växa mer i år”

2022 har börjat ännu bättre och det är en delvis omvänd coronaeffekt jämfört med vad många dagligvarubutiker i södra delen av Sverige har fått uppleva.

– Gränsen mot Finland och Norge har öppnat och det påverkar våra butiker i Haparanda, Arjeplog och Arvidsjaur väldigt positivt. Samtidigt drar vi nytta av att människor kan börja resa igen. Turismen har ju tappat väldigt mycket i Norrbotten senaste två åren. Inlandet är normalt mycket välbesökt på vårvintern och kusten på sommaren så vi hoppas att den här positiva trenden håller i sig, säger Peter Fjällborg.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev