Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop Norrbotten fortsätter att växa – öppnar nytt i Sävast: ”Blir enormt smidigt för pendlare”

Publicerad: 1 augusti 2022, 07:35

Den 2 000 kvadratmeter stora butiken kommer bland annat få sällskap av stålverket H2 Green Steels.

Foto: Pressbild

Nästa sommar slår en ny Coop-butik upp portarna i Sävast, på det området som heter Boden Business park. ”Våra matbutiker ska finnas i stadsdelar som växer”.

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Norrbotten

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Sommaren 2023 planerar Coop Norrbotten att butiken ska vara på plats.

Från Coop Norrbottens sida fanns planer på att etablera sig i området redan innan det stod klart att H2 Green Steels öppnar ett nytt stålverk där.

– Vi vill att våra matbutiker ska finnas i stadsdelar som växer och det gör Sävast. Med tanke på stålverket som planeras att byggas här i Boden så tror vi att Sävast kommer att fortsätta växa. Det känns naturligt för oss att satsa på en större butik där, säger Peter Fjällborg, vd för Coop Norrbotten, i en kommentar.

Den nästan 2 000 kvadratmeter stora butiken ska byggas i Boden Business Park, strax utanför Boden på väg mot Luleå.

– Placeringen innebär att det blir enormt smidigt för pendlare mellan Luleå och Boden att svänga in och göra inköpen före eller efter jobbet. Vi får också en bra möjlighet att skapa ett kluster av utbud tillsammans med det andra som planeras i området, säger Peter Fjällborg.

Sortimentet i butiken kommer att vara anpassat för Sävastborna och det kommer finnas tekniska lösningar för att göra butiken mer hållbar. Peter Fjällborg menar att målsättningen är att optimera butiken för kunderna.

– Vi kommer att anpassa vårt sortiment av matvaror utifrån de kunder som handlar där så att det blir en butik som verkligen passar Sävastborna. Om vi lyckas att erbjuda mer relevanta varor så innebär det att vi också minskar på svinnet.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev