måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop Nords skidsatsning: ”Nu tar vi upp konkurrensen”

Publicerad: 28 februari 2023, 06:34

Coop Nord öppnar butik på Sveriges tredje största skidort.

Foto: Pressbild

Coop Nord satsar på den heta skidorten. ”Har ett stort utbud av aktiviteter för både vinter och sommar”, säger vd Henrik Skyttberg.

Ämnen i artikeln:

Coop NordHenrik Skyttberg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Historiska triumfen: Sälen har gått om Åre i fjälltoppen – siffror butik för butik

Vid årsskiftet siktar Coop Nord på att öppna en butik i Vemdalen.

– Det är i dag Sveriges tredje största skidort, med ett stort utbud av aktiviteter för både vinter och sommar och en fortsatt fin prognos för ökning av antalet bäddar. Nu tar vi upp konkurrensen med de tre matvarubutiker som finns i Vemdalen-området. Det innebär en högre tillgänglighet och ett bättre flöde för våra medlemmar och kunder, säger Henrik Skyttberg i en komentar.

Butiken kommer att bli en del av den handelsplats med aktivitetscentrum som fastighetsbolaget Klyftberget Centrum bygger efter påtryckningar från den lokala företagarföreningen.

– Vi har haft bra dialog med Gunnar och Gustav Forss på Klyftberget under en lägre tid för att hitta formerna för en lyckad etablering. Det är mycket glädjande att vi kunnat teckna ett mångårigt hyreskontrakt och nu ska starta projektet, säger konsumentföreningens fastighetschef Lars Carlstedt.

Butiken kommer att få en säljyta på 1 200 kvadratmeter.

– Vemdalen har expanderat kraftigt och får nu den mittpunkt den behöver för fortsatt utveckling, kommersiell service i kombination med boende. En miljon gästnätter och ett centralt läge i Härjedalen skapar köpkraft för ett brett serviceutbud. Förutom turister och lokala kunder pendlar många hundratals säsongsarbetare till turistnäring och byggprojekt i området, säger Gunnar Forss, delägare i Klyftberget Centrum.

LÄS OCKSÅ: Ica blev Tempo – nu toppar heta butiken i fjällen med 23 procent i marginal

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev