Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Coop Nord testar det nya lågpriskonceptet: ”Efterfrågat”

Publicerad: 12 april 2021, 14:35

Coop Nord testar det nya butikskonceptet Xtra i Sundsvall. OBS! Bilden är ett montage och inte den aktuella butiken.

Lågt pris, varje dag med ett tydligt fokus på färskvaror. Det är vad Coop Nords test med nya butikskonceptet Xtra kommer erbjuda sina kunder när butiken öppnar i Sundsvall nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop Nord

Nysatsningen i Bredsand i Sundsvall beräknas omsätta 30 miljoner kronor. Tidigare har bland andra Coop Värmland testat butikskonceptet.

– Vi har länge letat efter en butikslokal i södra Sundsvall för att utveckla vårt butiksnät, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord. Fastigheten i Bredsand har ett attraktivt läge och passar bra i timingen när Coops nya koncept Xtra blev klart. Xtra är vårt komplement till stormarknader och vardagshandel.

Totalt kommer butiken att ha en säljyta på 450 kvadratmeter och fem nya medarbetare har rekryterats inför öppningen onsdagen den 21 april.

– Våra medlemmar och kunder har länge efterfrågat ett lågpriskoncept. Vi är glada att nu kunna presentera ett butikskoncept som fokuserar på ett sortiment med färre artiklar till ett bra pris och kvalitet. Gensvaret är redan mycket positivt och vi kommer med stort intresse följa utvecklingen av testbutiken i Bredsand för att utvärdera Xtra, säger Henrik Skyttberg.

Medlemmar i Coop Nord som handlar på Xtra kommer att samla poäng på samma medlemskonto som i en Coop-butik.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Nord

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.