Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop Nord tar över fjällbutiken – som blir dubbelt så stor: ”Växa i takt med den övriga expansionen”

Publicerad: 12 april 2022, 11:35

Coop Nord satsar i Kittelfjäll.

Foto: Carl-Johan Utsi

Coop Nord tar över Handlar’n i Kittelfjäll – där butiksytan dubbleras. ”En populär och attraktiv turistort som står inför en stor expansion”, säger vd Henrik Skyttberg.


Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Coop Nord tar över matbutiken i Kittelfjäll.

– Kittelfjäll är en populär och attraktiv turistort som står inför en stor expansion. För Coop Nord är det en strategiskt viktig etablering, säger Henrik Skyttberg i en kommentar. 

Konsumentföreningen har tecknat kontrakt med KUAB om att ta över fastigheten där matbutiken Sista Utposten, som är en del av Handlar’n, ligger. 

Fastighetsägaren planerar nu att bygga ut butikslokalen så att den blir dubbelt så stor mot i dag. Totalt blir ytan 334 kvadratmeter där drygt 220 blir säljyta. Arbetet väntas bli klart vid årsskiftet. 

– Avtalet innebär att vi först kommer på plats i befintlig lokal för att kort därefter tillsammans med fastighetsägaren vara med om att utveckla fastigheten genom utbyggnad. På så sätt skapas bättre förutsättningar för en handel som kan växa i takt med den övriga expansionen av Kittelfjäll, säger Lars Carlstedt, fastighetschef för Coop Nord. 

Coop Nord kommer att investera 6,4 miljoner kronor i nya butiksinventarier. Butiken får namnet Coop Kittelfjäll. 

– Efter 19 fantastiska år som handlare här i Kittelfjäll är tiden nu kommen där både jag själv och byn är redo för att gå in i en ny fas, säger Thomas Nyberg, ägare till Sista Utposten, som tillägger att han är glad över att det blir Coop som kommer att driva butiken vidare. 

I pressmeddelandet skriver Coop Nord att övertagandet inte kommer att påverka närliggande butik i Dikanäs. Den kommer att driva vidare som tidigare. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.