onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop Nord satsar på citybutik i Skellefteå – när Ica flyttar till nytt

Publicerad: 13 januari 2022, 06:59

Coop Nord öppnar citybutik i centrala Skellefteå.

Coop Nord satsar i centrala Skellefteå och öppnar en butik i gallerian Vintergatan. Där tar de över Ica Supermarket Torgets lokaler.

Ämnen i artikeln:

Coop NordIca Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Coop Nord öppnar en butik i centrala Skellefteå. 

Konsumentföreningen tar över de lokaler där Ica Supermarket Torget håller till. De i sin tur flyttar till nya lokaler i kvarteret Oxen – också det i centrala Skellefteå. 

– Vi är glada att tillsammans med fastighetsägaren Diös kunna verka för en levande stadskärna i ett Skellefteå som snabbt växer. Vi är mitt i en hållbar omställning av alla våra butiker och har därför ett stort fokus på teknik och belysning. I den nya butiken i Skellefteå applicerar vi flera av dessa lösningar samtidigt som sortimentet ska möta våra höga hållbarhetskrav, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord, i en kommentar. 

Det handlar om en butik i cityformat som riktar sig till folk på språng. Utöver det vanliga utbudet utlovas en stor fiskdeli, varmbuffé och salladsbar. Coop City Skellefteå kommer även att få ett kafé placerat inne i butiken. 

Den totala butiksytan blir 1 730 kvadratmeter, där 1 000 kvadratmeter är säljyta. I ett pressmeddelande berättar Coop Nord att de investerar 13 miljoner kronor i butiksinventarier och hållbara lösningar. 

– Vi är väldigt glada över att nu få meddela att vi tecknat detta viktiga avtal med Coop Nord och ser fram emot att välkomna dem som ny hyresgäst hos oss. Det känns riktigt bra att fortsätta skapa en stark stadskärna med en attraktiv livsmedelsbutik, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Inflyttning är planerad till januari 2023. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev