måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop lämnar inte kunderna i sticket – öppnar obemannat i avvaktan på ny butik

Publicerad: 9 februari 2023, 08:46

Träkvista torg på Ekerö utanför Stockholm byggs om. I avvakta på att det nya centrumet ska stå klart stängs den ordinarie Coop-butiken.

Foto: Pressbild

Coop på Träkvista torg på Ekerö utanför Stockholm stängs. Den kommer att ersättas av en ny permanent butik som ska stå klar 2025. I avvaktan på den öppnas en Coop Mini på platsen.

Ämnen i artikeln:

Obemannat

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi är oerhört glada att trots omständigheterna kunna meddela att Coop stannar kvar i Träkvista, och det nära utan uppehåll, säger Jim Törnroth, chef för etablering och projekt på Coop Butiker och Stormarknader (CBS).

19 mars stänger Coop Träkvista på Träkvista torg på Ekerö. Butiken har funnits där i 56 år. Men nu ska området byggas och och ge plats för ett nytt centrum. Det ska stå klart 2025.

LÄS OCKSÅ: CBS vd öppnar för mer obemannat i år: ”Tittar ständigt på nya möjligheter”

Där kommer CBS att öppna en drygt 1 100 kvadratmeter stor butik, vilket gör att den blir dubbelt så stor som den nuvarande.

– Redan i slutet av mars öppnar vi en obemannad och dygnet runt-öppen minilivs på platsen och kan fortsätta att serva våra kunder och medlemmar till dess att det nya Träkvista centrum och nya Coop-butiken slår upp portarna, säger Jim Törnroth.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Coop – nyckeltalen bolag för bolag

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev