Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop Karlshamn larmar – ny stormarknad kan slå ut två butiker: ”Marknaden mättad”

Publicerad: 12 april 2022, 08:26

”Om det visar sig att vårt omsättningstapp blir för stort måste vi prioritera bland våra butiker och då måste man ta tuffa beslut”, säger Peter Berggren till Blekinge läns tidning.

Foto: Coop Karlshamn

I ett nytt handelsområde viker Karlshamns kommun plats för en 5000 kvadratmeter stor matbutik. Det har fått två Coop-föreningar att protestera. ”Ska det öppna ytterligare en stormarknad tar den omsättning från befintliga verksamheter”, säger Peter Berggren, vd för Coop Karlshamn, till Blekinge läns tidning.


Ämnen i artikeln:

Coop

I Karlshamns kommun är marknaden mättad för livsmedelsbutiker. Det säger Coop Karlshamns vd Peter Berggren i en intervju med Blekinge läns tidning. Föreningen driver en stormarknad och tre mindre butiker. 

Karlshamns kommuns planer på en 5000 kvadratmeter stor livsmedelsbutik i ett nytt handelsområde i kommunen, har fått både Coop Karlshamn och Coop-föreningen i Mörrum i kommunens utkant att protestera. 

Enligt Peter Berggren skulle en ny stormarknad kunna innebära att Coop Karlshamn, som omsätter cirka 235 miljoner kronor, tappar 50 miljoner kronor i omsättning. Och det kan leda till att två av föreningens mindre butiker måste läggas ned, och att boende blir av med sin närbutik. 

- Vi vill trycka på att det behövs en ordentlig handelsanalys som underlag. Det togs fram en 2018 och där slog man fast att det inte fanns plats för ytterligare dagligvaruhandel. Vi är inte negativa till en etablering, men det måste göras med rätt grunder, säger Peter Berggren till Blekinge läns tidning.

 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.