måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop drog från byn – då valde butikschefen att öppnat eget under ny flagg

Publicerad: 17 februari 2023, 10:58

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Coop valde att tacka för sig. Då tar den tidigare butikschefen saken i egna händer och öppnar en ny matbutik i byn. ”Nu är det min chans att få bli egenföretagare”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Handlar´nCoop Mitt

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var i oktober förra året som Coop Mitt meddelande att deras butik i Boda utanför Rättvik skulle läggas ned. Detta då verksamheten gått med förlust under en längre tid. Beslutet väckte starka reaktioner.

Men byn behöver inte stå utan matbutik länge. Nu väljer Monica Bergman, som tidigare var butikschef hos Coop, att öppna nytt i samma lokaler. Det rapporterar Falu Kuriren.

– Min pappa och mina syskon är entreprenörer, så entreprenörsskapet har funnits i familjen. Dagen efter beskedet om att butiken skulle läggas ner gick tankarna. Jag kände att "nu är det f-n min tur". Nu är det min chans att få bli egenföretagare och att få göra det jag älskar. Och att det blir mitt och byns, säger hon till tidningen.

Monica Bergman har bott i området i snart 20 år.

– Dels gör jag det här för mig själv, men jag gör det ju jättemycket för byns skull. Den här byn är hemma. Det är här jag vill vara och det är här jag kommer att leva och dö. När jag flyttade hit kändes det som att komma hem i hela mig, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Vd:ns ärliga besked om kritiserade butiksnedläggningarna: ”Måste prioritera våra investeringar”

Det har varit mycket jobb med att förverkliga planerna.

– Först har man varit här och jobbat på till kvällen. Sedan hem, fixa djuren och allt där hemma. Sedan sätter man sig vid datorn och blir kvar där till 02-03 på nätterna. En gång satt jag där till 06 på morgonen, sov några timmar och så upp igen. Det har varit en pärs.

Förutom att gå in med eget kapital får butiken stöttning av bland annat Region Dalarna.

Den kommer att bli en del av Axfoods koncept Handlar’n. Öppning är planerad till 27 februari.

– Det kanske inte kommer att sitta prislappar överallt, men det kommer finnas varor och vi kör, säger Monica Bergman till Falu Kuriren.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev