fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop-chefen avslöjar: Här öppnar nästa helt obemannade butik

Publicerad: 20 oktober 2021, 10:54

När CBS vd Meta Persdotter talade på Retail Arena avslöjade hon var nästa Coop Mini ska öppna.

Efter den första piloten med en obemannad butik i Gävle inleder Coop ett nytt test i vinter. Parallellt fortsätter arbetet med digifysiska butiker, säger Meta Persdotter, vd Coop Butiker och Stormarknader under eventet Retail Arena. 


HP


Den första piloten med en obemannad butik i Gävle har gett positiva resultat, säger Meta Persdotter.

– Kunden handlar mitt i natten och ofta med stora kvitton.

Nu avslöjar hon att CBS drar igång en ny pilot till vintern.

– Vi kommer att dra igång en ny pilot med ett Coop Mini utanför Nyköping i vinter, säger Meta Persdotter i en intervju med Market under Retail Arena på Clarion Hotel i Stockholm.

Samtidigt pågår utrullningen av butiker av så kallad digifysisk karaktär. Just nu testas en hybridbutik i Unnaryd och det kommer att bli fler.

– När vi bygger och ställer om butiker inom CBS kommer att vara av digifysisk karaktär. Jag tror på hybrider som kan ha delar som är öppna hela dygnet. Vi ska finnas på platser och tider som passar dig, säger Meta Persdotter.

Hon betonar vikten av olika butikstyper, hämtskåp och hemleverans utifrån olika kundbeteenden. 

– Jag tror mycket på kombination. Vissa kombinationer kommer vi att driva själva och andra tillsammans med befintliga och kommande partners. 

Under Retail Arena pratar Meta Persdotter även om det nya medlemsprogrammet som lanseras 2022. 

– Det handlar om att uppgradera och bli mer relevanta gentemot våra kunder och bli mer individbaserade. Om jag är intresserad av att laga vegansk mat får jag tips på varifrån utifrån det. 

Meta Persdotter berättar även att frågan om alla betalsätt ska finnas kvar tycks ha fått ett Frågan om alla fem betalsätten ska finnas kvar i butikerna har varit uppe på agendan på grund av de kostnader som de är förenade med. 

– Jag tror att vi behöver alla eftersom de är olika. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev