Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop-butiken i Åby får nya ägare: ”Den ska förändras”

Publicerad: 12 juli 2022, 06:35

Inspiration och matglädje står i fokus när paret tar över butiken.

Foto: Daniel Norman

Coop i Åby får nya ägare efter sommaren. Det är Mårten Johansson och Jenny Spets som tar över butiken som har 14 anställda. ”Det är en omställning”.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop Sverige

Mårten Johansson och Jenny Spets bolag kommer inte att vara bildat förrän efter sommaren när det är klart med alla papper och avtal, tills dess är de båda formellt anställda i butiken.

– Tills allt är klart kommer vi vara anställda. Det är en del teknikaliteter som ska genomföras och butiken ska inventeras, säger Jenny Spets till Norrköpings Tidningar. 

Familjen flyttade till till Skärlöta mellan Åby och Svärtinge i april, dit flyttade de från Nacka i Stockholm. Jenny Spets har delar av sin släkt i Norrköping, men för Mårten är omgivningarna helt nya.

– Det är en omställning att komma ned hit. Men orsaken var att ha eget och att den här flytten ska bli nästa steg för oss. Vi har båda haft egna butiker tidigare, men nu kör vi tillsammans igen, säger Jenny Spets.

Butiken ägs sedan tio år tillbaka av Ina och Kurt Karlsson. Den närmsta butiken är ett Ica Maxi som ligger cirka en halv mil bort.

– Området här i Åby känns familjärt och härligt, som en liten småstad. Det som fick oss att fastna för butiken är området som det ligger i. Vi har tidigare jobbat på Willys, Hemköp, Ica och varit runt lite. Det är ganska stora skillnader i företagsstrukturerna. Men i grund och botten handlar det om att driva butik. Men det är klart att det är en omställningsperiod för oss, säger Mårten Johansson och fortsätter:

– Visst vi konkurrerar med Ica Maxi. Samma sortiment kommer vi aldrig att få, vi gör det inte heller med samma bredd och djup. Men det ska gå att handla färdigt i den här butiken. Till vardag och fest ska det finnas ett fullgott sortiment, det är grunden.

Huvudsakligen ska satsningen på den nya butiken handla om inspiration och matglädje, menar Mårten Johansson.

– Det ska vara kul att komma och handla, det ska hända något. Basen ska vara en ren och fräsch butik med korta kassaköer men det ska också finnas något extra, säger han.

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev