onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

City Gross växer genom förvärv – tar över matrebell

Publicerad: 12 juli 2023, 06:13

Foto: Pressbild/Agneta Renmark

City Gross växer genom förvärv – och stärker sin position i Dalarna. ”Det är en väldigt fin och en väletablerad butik”, säger vd Anders Wennerberg.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: City Gross siktar på fler lägen: "Känns som att det lossnar"

2019 startade Niklas Kvarnström och Niclas Stålhandske Min matbutik på området Stora Tuna utanför Borlänge, i lokaler där Coop tidigare bedrivit verksamhet. Butiken är en del av Matrebellerna.

Nu förvärvar City Gross verksamheten.

– Vi har haft dialog med MinMatbutik under en längre tid och det känns givetvis kul att äntligen få etablera City Gross i Borlänge och stärka vår position i Dalarna. Det är en väldigt fin och en väletablerad butik som vi ser fram emot att förvalta under City Gross koncept, säger Anders Wennerberg i en kommentar.

Övertagandet sker 1 september.

– Affären känns helt rätt för oss och vi ser fram emot att påbörja övergången. City Gross är en stormarknad med bra priser och brett sortiment. Vi gillar dessutom att de har ett stort fokus på färskvaror, säger Niklas Kvarnström.

– Vi arbetar efter liknande värderingar och det känns väldigt bra att få bli en del i ett större sammanhang och tillhöra familjeföretaget City Gross. Vi ser många fördelar för både oss och Borlängeborna med den här affären, fyller kollegan Niclas Stålhandske i.

Samtliga medarbetare erbjuds att följa med vid övergången. Konverteringen av butiken till City Gross koncept kommer att ske etappvis.

LÄS OCKSÅ: Thomas Ohlén: Är det här islossningen för iskallt City Gross?

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev