söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

City Gross stänger galleriabutik – öppnar nytt med egen entré

Publicerad: 23 maj 2023, 07:20

City Gross bygger en ny butik i handelsområdet Erikslund i Västerås. Bilden är inte från den aktuella butiken.

Foto: Lars Welin

Butiken i Erikslund shoppingcenter har gått knackigt och nu byter City Gross till ett nytt läge i Västerås. ”Nu får vi chansen att bli en ännu bättre butik”, säger vd Anders Wennerberg.

Ämnen i artikeln:

City GrossKöpcentrum

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Ett nytt läge med egen entré och större synlighet ska lyfta City Gross i Västerås.

– Det känns väldigt kul att vi får helt nya lokaler i Västerås. Vi vill växa och etablera oss i städer vi inte finns idag, men att utveckla våra befintliga butiker är också en viktig del i vår kommersiella resa, säger Anders Wennerberg, vd City Gross, i ett pressmeddelande.

En helt ny butik, med en säljyta på 4180 kvadratmeter, ska börja byggas inom kort.

Den nuvarande butiken med entré i gallerian Erikslund shoppingcenter öppnade 2011 och har en butiksyta på nästan 10 000 kvadratmeter. Butiken har haft svårt att locka kunder.

– Det stämmer att butiken har haft det lite kämpigt tidigare men det har under föregående verksamhetsår vänt och utvecklingen är fortsatt positiv, sa Rebecca Wictor, kommunikationsansvarig på City Gross, till lokaltidningen VLT i januari i år.

LÄS OCKSÅ: Hon siktar högt hos kedja i motvind: ”Måste kämpa tillsammans”

Etableringschef Per Edstam ser stor potential i de bostadsområden som ska byggas i närheten av det nya butiksläget.

– Förutom att det nya läget betyder god synlighet och egen entré erbjuder läget god tillgänglighet med flera infarter och utfarter samtidigt som placerar oss precis utanför den värsta trafiken inne i Erikslund. Vi hamnar också nära den de nya bostadsområdena i Sätra med anslutning direkt till tomten via cykel och gångväg. Vi värderar läget utifrån våra egna förutsättningar och har kommit fram till att vi tror att City Gross koncept med färskvaruhall och stormarknad under samma tak kommer till sin rätt på detta läge, säger han till Dagligvarunytt.

Den nya butiken får parkering i garage istället för markparkering.

– Ett kompletterande parkeringsgarage ger fler parkeringar och dessutom med väderskydd vilket kan vara väldigt behagligt för besökare när vädret är sämre, säger Per Edstam.

KARTA: Den svarta markeringen visar nuvarande butiksläge, och den röda visar City Gross nya läge där man öppnar om tidigast 1,5 år.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

LÄS OCKSÅ: City Gross höjer priserna – när resten av branschen sänker: ”Vi har ingen insyn”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev