Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

City Gross har öppnat – här kan du se 20 bilder på kedjans nya butik och koncept: ”Sticker ut en hel del”

Publicerad: 18 mars 2021, 09:27

Bild 1/20  City Gross vd Anders Wennerberg inviger stormarknaden i Hyllie med butikschef Kent Nilsson och regionchef Petra Erps.

Foto: Lovisa Karlström

City Gross har äntligen öppnat i heta Hyllie i södra Malmö. Stormarknaden är kedjans 42:a – och sticker ut en hel del. ”Här mixas en färskvaruhall med storhandel”, säger regionchef Petra Erps.


Ämnen i artikeln:

BergendahlsCity Gross

Bergendahls Food skickade 10 december 2015 ett pressmeddelande med rubriken ”Klart för City Gross storsatsning i Malmö” och bolagets dåvarande vd Johan Johnsson var entusiastisk över Malmö stads klartecken.

Drygt fem år senare finns City Gross i den snabbväxande stadsdelen.

– Projektet har pågått ett tag och det är verkligen skönt att vara igång, säger Petra Erps till Dagligvarunytt efter den coronasäkra invigningen med bland annat City Gross vd Anders Wennerberg, Bergendahl Foods vd Håkan Åkerström och hela ägarfamiljen Bergendahl som vittnen.

City Gross lämnade för några år sedan Rosengård och Malmö har därför varit en vit fläck för den sydsvenska uppstickaren.

Men nu förstärker kedjan närvaron i och runt Sveriges tredje största stad – tillsammans med stormarknaden i grannkommunen Burlöv.

– Senaste åren har vi öppnat även i Sollentuna och Linköping. Det känns riktigt positivt att City Gross är så på gång igen. Vi känner att vi har ett starkt koncept med det svenska och lokala.

Dagligvarunytt avslöjade i december 2020 att City Gross har en ambitiös etableringsplan och siktar på uppåt 20 nya stormarknader. 

Satsningen i Hyllie kan komma att bli modell för det växande beståndet.

– Hyllie sticker ut en hel del med väldigt mycket färskvaror i mitten. Det gör att vi får en stark saluhallskänsla. Det är spännande hur färskvarorna möter mer traditionell storhandel, säger Petra Erps och påpekar att köttet som vanligt styckas i butiken och att allt bröd också bakas där.

Men stormarknad nummer 42 inom City Gross har därtill en hel del annat som Petra Erps är särskilt stolt över.

Exponeringarna är mer matinspirerade och frukt- och gröntavdelningen har en annan och modernare inredning.

– Allt detta skapar verklig matglädje.

City Gross i Hyllie nås via Hyllie Allé och ett parkeringshus – och butiken har kafé och förbutik och ett längre och kortare kundvarv.

Stadsdelen ska 2030 ha 30 000 bostäder och 15 000 arbetsplatser i form av kontor.

– Därför satsar vi bland annat på särskilda kyldiskar med luncherbjudanden för att fånga kunder på språng, säger Petra Erps.

Öppettiderna är generösa (6-22) och ett konkurrensmedel mot framför allt Ica Kvantum och Willys som finns ungefär en kilometer bort i jättegallerian Emporia.

Ambitionen är att vara det främsta alternativet – från tidig morgon till sen kväll.

– Vi har varit väldigt aktiva i sociala medier. Det märks att City Gross är efterlängtat. Många har hört av sig och frågat när vi skulle öppna.

E-handeln med dagligvaror har haft en exceptionell försäljningsutveckling sedan coronapandemin bröt ut för drygt ett år sedan.

Kanalandelen var uppe i 7.5 procent i februari och City Gross har tjänsten i Hyllie.

– Här bor många yngre hushåll och vi bedömer att efterfrågan på online kommer att vara stor. Det går snabbt och enkelt att hämta sin e-handelsbeställning i parkeringshuset precis intill butiken, säger Petra Erps.

City Gross i Hyllie

Öppet: 06-22 (alla dagar).

Säljyta: 4 350 kvadratmeter.

Antal produkter: Cirka 20 000.

Kassor: Fyra manuella, fyra självutcheckning, fyra snabbkassor.

Antal medarbetare: 70.

Butikschef: Kent Nilsson.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

BergendahlsCity Gross

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev