söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Butikskedjan river upp sina planer – har hittat nytt koncept: ”Hoppas så klart att bygget kan fortsätta”

Publicerad: 26 augusti 2022, 13:02

Foto: Kalle Östgren

Processen för bygget av den nya Lidl-butiken i Sollefteå riskerar att försenas. Kedjan ändrar sina byggplaner och tvingas nu ansöka om nytt bygglov hos kommunen, det rapporterar Tidningen Ångermanland.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Markarbetet för den nya butiken i Sollefteå har varit aktivt under en längre tid. Men sedan ett par månader tillbaka har arbetet stannat upp, nu står det klart varför.

Lidl har nämligen bestämt sig för att ändra byggplanerna då man hittat nyare koncept för butiken som är tänkt att ligga på Hågestaområdet.

– Under projekteringsfasen av bygget i Sollefteå har vi landat i att vi vill bygga en nyare butikstyp än vad vi planerade initialt. Vi tittar därför på en ny utformning av vår butikstyp och kommer att skicka in ett nytt bygglov, skriver butiken till tidningen i en kommentar.

Butiken låter även meddela Tidningen Ångermanland att de inte kan ge några besked gällande när butiken står färdig, datum för öppning och personalstyrka.

– Vi hoppas så klart att bygget kan fortsätta framåt så snart som möjligt, eftersom vi ser fram emot att få öppna en ny butik i Sollefteå, uppger Lidl för Tidningen Ångermanland.

Peder Sjölén, byggnadsinspektör på Sollefteå kommun, menar att de inte har hört något från butikskedjan.

– Det vi hörde innan semestern var att man hade några problem med höjder. Det skulle man titta på och sedan återkomma till oss. Fast det har man inte gjort ännu, säger han.

Hur snabbt kommunen behandlar en ny bygglovsansökan om Lidl skulle återkomma med en sådan beror på omständigheterna.

– Förhåller de sig till den befintliga detaljplanen kan det gå fort, om inte tar det längre tid, säger Peder Sjölén till tidningen och fortsätter:

– Men eftersom jag inte har någonting på bordet att ta del av så är det svårt att uttala sig om tidsrymden.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev