tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Boom! Här spräcker Maxi 90-vallen: ”Varit mycket blod, svett och tårar”

Publicerad: 12 januari 2023, 13:38

Kommunpolitiker Erik Andersson (M), Ica-handlare Andreas Paulsson, bergsprängaren Michael Jelseus, Ica Fastigheters vd Anna Nyberg och Joakim Bohman, chef på Ica Sverige för butik och försäljning, tryckte av en sprängladdning för att symbolisera starten för bygget av Ica Maxi i Arninge.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Med restaurangvilla, kunder på rullband och padelbanor på taket ska Ica Fastigheter ge Täbys första Ica Maxi optimala förutsättningar att vinna över kunder från konkurrenterna. Nu har det kraftigt försenade projektet i Arninge startat.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Redan 2014 knep Ica Fastigheter handelsområdet Arninges kanske bästa tomt. Först nu har bygget av det som kommer bli Icas 91:a Maxi startat.

– Det kommer bli diamanten i kronan – en ny och spännande samlingsplats, säger Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter, vid torsdagens spadtagsceremoni, som blev en sprängning.

– Det har varit mycket blod, svett och tårar för att nå dit vi är idag, säger Joakim Bohman, chef för butik och försäljning på Ica Sverige.

LÄS OCKSÅ: Efter mångmiljonrenoveringen – han tar över drömläget i Arninge

Bygget av en Ica Maxi i Täby har brottats med en rad problem. I februari 2016 skickade Ica ut ett pressmeddelande om att butiken skulle stå klar hösten 2018. Men detaljplanen för platsen var klar först 2018, och då visade det sig att elförsörjningen till tomten inte var tillräcklig. Nu bygger Ellevio en ny anslutning till Vattenfalls regionala elnät, som ska framtidssäkra försörjningen.

LÄS OCKSÅ: Coop-chefen hyllas för vassa budskapet till Costcos kunder: ”En smärre explosion av likes”

Byggnadens totala yta blir 30 000 kvadratmeter. Av det viks ungefär 8 000 kvadratmeter till Ica Maxi, som får en säljyta på cirka 5 500 kvadratmeter. Apotek, gym och tre restauranger kommer också att rymmas i byggnaden som blir delvis i trä. För två restauranger är kontrakt påskrivna, men för den största restaurangen som blir i två plan likt en villa finns ännu ingen färdig hyresgäst.

Parkeringen byggs i entréplan, varifrån kunder kan åka rullband eller hiss upp till själva matbutiken på våningen ovanför. På byggnadens tak, där det ska växa en äng, byggs även padelbanor.

– Intresset för padel finns fortfarande i ett sånt här område. Och skulle något hända kan ytan konverteras till idrottshall, säger Anna Nyberg.

"Det har varit många turer i det här projektet", säger Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.

Foto: Monika Nilsson Lysell

LÄS OCKSÅ: Jättekartläggning: Här är Ica Maxis hårda derbyfajter – kommun för kommun

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev