Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Beskedet från Per Strömberg: ”70 Ica-butiker vill ha obemannat”

Publicerad: 7 september 2021, 05:16

I väntan på att Ica Supermarket ska återuppbyggas i Järvsö finns obemannade butiken Ica to to på plats.

Foto: Susan Berzelius

Fyra obemannade Ica-butiker ska snart bli sju - som snart ska tiodubblas? Enligt Per Strömberg, Ica Gruppen, är ett 70-tal butiker intresserade av Ica to go-konceptet som just nu testas i olika varianter.


Ämnen i artikeln:

ObemannatIca Sverige

I Investerarens podcast berättar Per Strömberg, Ica Gruppens koncernchef, att aktören har olika obemannat-lösningar, däribland en så kallad containerlösning med ett separat litet obemannat hus i anslutning till Ica-butiken. En annan version är att kunden går in i den befintliga butiken, loggar in via en app, skannar varor med mobilen för att sedan checka ut.

– Vi ser när vi har testat det här på några orter att det är otroligt uppskattat av kunderna. En butik som kanske tidigare stängde klockan 19 kan nu vara öppen hela dygnet, inte med personal på plats utan med den här obemannade lösningen, säger Per Strömberg i podcasten.

Ica Gruppens vd Pär Strömberg pratade obemannade koncept när han medverkade i Investerarens podcast. OBS! Arkivbild som är taget vid annat tillfälle.

Foto: Gustaf Olsson

I dag finns Ica to go i olika versioner i Roteberg utanför Edsbyn, Sillerud i Värmland, Fors utanför Avesta och i Järvsö. På gång är butiker i Idre, Oviken och Väne-Åsaka.

Ica har testat och har lösningen för obemannade butiker och separata containerlösningar på plats, enligt Per Strömberg som också i podden uppger att ett 70-tal butiker är intresserade av att göra den här typen av obemannade lösningar.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

ObemannatIca Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev