Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Banken har sagt ja – mångmiljonsatsning när orten får en ny Ica-butik

Publicerad: 13 april 2021, 09:54

Korsberga, i Vetlanda kommun, får en ny Ica-butik. OBS! Bilden är en genrebild och skylten tillhör inte den aktuella butiken.

Orten Korsberga i Vetlanda får en ny Ica-butik. ”Vi satsar allt vi har och tror på det vi satsar på”, säger handlaren Fredrik Edemyr.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Banken har sagt ja. Nu kan Korsberga få en ny Ica-butik. 

Bakom satsningen står handlaren Fredrik Edemyr, som driver dagens Ica Nära Korsberga, tillsammans med Inge Bengtsson. 

– Det här är en jättestor investering i pengar. Vi satsar allt vi har och tror på det vi satsar på, säger Fredrik Edemyr till Vetlanda-Posten. 

Före tre år sedan köpte Inge Bengtsson en tomt på orten och det är på den som den nya butiken ska byggas. Detaljplanen tillåter redan handel där, det som saknas är bygglov. 

Inge Bentgsson kommer att äga butikslokalen som Fredrik Edemyr sedan hyr av honom. 

– Jag och Inge går in med ungefär lika mycket pengar var. Jag står för allt som finns inne i butiken, säger Fredrik Edemyr.

Dagens butik är 220 kvadratmeter stor. Den nya får en total yta på 600 kvadratmeter där 380 kvadratmeter blir butiksyta. 

– Det kommer att bli betydligt mycket enklare för oss att sköta driften. De nya ytorna kommer att ändra hela vårt arbetssätt när vi kan ha lager, frysrum, kylrum, ankommande gods, mejerikyl. När mejerierna kommer på morgonen så kan vi rusta upp hyllorna direkt så är det klart. Hela färskvaruavdelningen får ett nytt utseende, säger Fredrik Edemyr.

Enligt Vetlanda-Posten handlar det om en mångmiljonsatsning. 

– Det känns fantastiskt, det kommer bli ett jättelyft för hela samhället, för alla oss som jobbar här och våra kunder, säger Fredrik Edemyr. 

 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev