måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Bakslag för Willys skånska expansion – konkurrenterna får andrum

Publicerad: 20 februari 2023, 10:39

I ett läge där Ica Kvantum nyligen fått konkurrens av Xtra vill också Willys öppna en butik. Nu skjuts öppningsdatum fram till 2024, skriver Skånska Dagbladet.

Ämnen i artikeln:

Willys

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


På ena sidan rondellen finns Ica Kvantum. På den andra sidan har Coop Syd nyligen ställt om en Coop till lågpriskonceptet Xtra. Och ett stenkast därifrån planerar Willys att etablera en butik. Läget finns i Hörby, och har pekats ut som en av Willys vita fläckar. Här planerar Willys att öppna i en nybyggd fastighet. Men det blir inte under 2023, som man trodde när man kommunicerade etableringen i november 2021.

– Det kan hända mycket när man ska bygga en helt ny fastighet. Det blir mot 2024 istället, detaljplanen har blivit försenad, säger Johanna Eurén, presstalesperson på Willys, till Skånska Dagbladet.

Fastighetsbolaget som ska bygga Willys butik hoppades att det skulle räcka med en ändring av detaljplanen. Nu vill kommunen se en helt ny detaljplan, vilket gör att projektet tar längre tid, säger de till Skånska Dagbladet.

Willys planerar också etableringar i bland annat Klippan, Ramlösa och Västra hamnen i Malmö.

LÄS OCKSÅ: Här är tio orter där Coop skyltar om till Xtra: ”Behöver utmana sig själv lite”

Karta: De svarta markeringarna visar var Ica Kvantum och Xtra ligger. Willys etablering planeras på väster sida om rondellen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

LÄS OCKSÅ: Willys laddar för intensivt etableringsår – här är kedjans aggressiva plan: ”Finns vita fläckar”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev